اعلام شرایط اعطای جایزه‌ تحصیلی بنیاد ملی نخبگان به دانشجویان

گروه آموزشی آلم|کنکور

بنیاد ملی نخبگان به منظور حمایت از دانشجویان صاحب استعداد برتر در دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز فناوری کشور، اعطای جایزه‌های تحصیلی به دانشجویان مستعد را در سال 1386 به تصویب رساند و پس از آن در راستای اجرای سند راهبردی کشور در امور نخبگان و همچنین به منظور هدایت هدفمند دانشجویان و تعریف جدیدتری از روابط بنیاد، دانشگاه و دانشجو برای اختصاص مناسب و شایسته این جوایز، مشمولان، جوایز و شرایط اعطای آن را در اردیبهشت ماه سال جاری(1393 ) مورد بازنگری قرارداد.

هدف از اعطای جوایز تحصیلی به دانشجویان مستعد، هدایت این دانشجویان در زمینه‌های تخصصی فعالیت‌های علمی خود، پشتیبانی از فعالیت نخبگانی دانشجویی در سطح مؤسسه‌ها و دانشگاه­های ‌کشور، رفع موانع پیشرفت اجتماعات نخبگانی دانشجویی و رشد تدریجی و پیوسته دانشجویان مستعد در مسیر نخبگی در محیط دانشگاه و در کنار استادان خود است.

بنیاد ملی نخبگان سعی ­کرده تا در ارائه جوایز تحصیلی خود، گروه وسیع­تری از دانشجویانی را که در طول تحصیل از خود توانمندی نشان می­‌دهند، زیر چتر حمایتی خود قرار دهد.

توجه به دانشگاه محوری، استاد محوری و شاگرد پروری و فعالیت دانشجو زیر نظر استاد در دانشگاه از نکاتی است که مد نظر بنیاد ملی نخبگان در اعطای جوایز تحصیلی به دانشجویان مستعد است. در این طرح حمایتی، فرهنگ کار و تلاش توسط دانشجویان و تشویق آن­ها در این زمینه مورد توجه بنیاد بوده و دانشجویان مستعد هرساله در مقاطع مختلف تحصیلی با توجه به توانمندی­شان ارزیابی می­‌شوند.

انواع جوایز تحصیلی

جوایز تحصیلی به دانشجویان مستعد در چهار دسته آموزش، پژوهش، فناوری و فرهنگ و هرکدام به نام یکی از دانشمندان اسلامی- ایرانی اعطاء می­‌شود.

جایزه آموزش با هدف تسهیل مسیر آموزشی و هدایت دانشجویان برای ورود به عرصه آموزش و جایزه پژوهش برای هدایت دانشجویان در مسیر پژوهشی در دانشگاه اعطاء می­‌شود. هم­چنین جایزه فناوری به منظور هدایت دانشجویان به عرصه کارآفرینی و نوآوری و جایزه فرهنگ در جهت ارتقای فرهنگ اسلامی- ایرانی، تقویت هویت ملی و رفع نیازهای مادی و اجتماعی دانشجویان درنظرگرفته شده است.

مشمولان جایزه‌های تحصیلی

دانشجویانی که می­‌توانند مشمول جوایز تحصیلی قرار گیرند، شامل برگزیدگان المپیادهای ملی دانش­‌آموزی و دانشجویی، برگزیدگان آزمون­های سراسری در مقاطع مختلف تحصیلی، دانشجویان ممتاز مؤسسه­‌ها، برگزیدگان جشنواره‌های علمی، پژوهشی و فناورانه مورد تأیید بنیاد، برگزیدگان مسابقه‌های قرآنی، برگزیدگان هنری و ادبی، برگزیدگان مسابقه‌های ملی مهارت و مخترعان برگزیده است.

جوایز تحصیلی با توجه به زمینه و مقطع تحصیلی به دانشجویان مستعد متفاوت است

جوایز اعطایی به دانشجویان مستعد با توجه به زمینه­‌های آموزش، پژوهش، فناوری و فرهنگ و هم­چنین مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری متفاوت است.

در جایزه آموزش که هدف تسهیل مسیر آموزشی و هدایت دانشجویان برای ورود به عرصه آموزش است، تسهیلاتی برای توانمندسازی آموزشی آنها از جمله فراهم­آوردن شرایط حضور در کارگاه­های آموزشی، کلاس­های زبان و رایانه و اعتبار آموزش­یاری در نظر گرفته شده است. برای اعطای اعتبار آموزش‌یاری، دانشجو باید از سوی یکی از اعضای هیات علمی مؤسسه متبوع برای دستیاری آموزشی و عقد قرارداد مورد تأیید بنیاد پذیرش دریافت کند.

در جایزه پژوهش نیز تسهیلاتی برای ارتقای ارتباطات علمی دانشجویان مانند اشتراک نشریات علمی داخلی و خارجی، عضویت در انجمن­های علمی و خرید کتاب درنظرگرفته شده است. حمایت از دانشجویان مستعد در اجرای پایان­ نامه، شرکت در همایش­های علمی و تشکیل هسته­‌های پژوهشی دانشجویی و اختصاص اعتبار پژوهش­یاری برای اجرای پروژه­‌های تحقیقاتی با استادان در دانشگاه بخش دیگری از جایزه پژوهش است. اعطای اعتبار پژوهش­یاری به همکاری دانشجو در یکی از طرح‌های پژوهشی مصوب اعضای هیات علمی مؤسسه متبوع برای دستیاری پژوهشی و عقد قرارداد مورد تأیید بنیاد وابسته است. هم­چنین پرداخت اعتبار هسته پژوهشی دانشجویی، منوط به تشکیل و فعالیت گروه پژوهشی دانشجویی مطابق مقررات مؤسسه متبوع است. هم­چنین حمایت بنیاد از دانشجویان برای استفاده از فرصت­های مطالعاتی داخلی و خارجی در مجموعه جوایز پژوهشی ارائه می­‌شود.

پیوند دانشجویان مستعد با صنعت

جایزه فناوری در راستای کارآفرینی و نزدیکی بیشتر دانشجویان با فضای صنعت و کسب و کار پیش­‌بینی شده است. به همین منظور تسهیلاتی برای ایجاد هسته فناوری و کارآفرینی و تشکیل شرکت زایشی از مؤسسه متبوع اعطا می­‌شود. توانمندسازی دانشجویان مستعد و حمایت از آنان برای شرکت در دوره­‌های کارآفرینی، تجاری­‌سازی و حقوق مالکیت معنوی بخش دیگری از جایزه فناوری است.

اعتبار فن­‌یاری که به منظور انجام پروژه­‌های کارآفرینی و فناورانه مشترک با استادان در دانشگاه اعطا می­‌شود، از دیگر جوایز در حوزه فناوری است و دانشجو باید در یکی از شرکت‌های زایشی مؤسسه متبوع برای دستیاری فناورانه و عقد قرارداد مورد تأیید بنیاد، پذیرش بگیرد.

جوایز متعددی نیز در قالب جایزه فرهنگ به دانشجویان مستعد اعطا می­‌شود که از آن جمله می­‌توان به ودیعه اجاره مسکن به دانشجویان متأهل، هدیه ازدواج، کمک هزینه سفرهای زیارتی- فرهنگی و راتبه سالانه اشاره کرد. البته میزان راتبه سالانه با توجه به مقطع تحصیلی دانشجو متفاوت است و در ازای کار دانشجویان در مؤسسه متبوع پرداخت می­‌شود.

فرایند دریافت جوایز تحصیلی

دانشگاه­ها و مؤسسات کشور هر ساله فهرستی از دانشجویان برتر خود را که مشمول شرایط دریافت جایزه تحصیلی هستند، برای بنیاد ملی نخبگان ارسال می­‌کنند. بنیاد نیز پس از بررسی‌ و ‌تطبیق آن با شرایط دریافت­‌کنندگان، مشمولان نهایی را برمی­‌گزیند و جوایز را به آنان اعطا می­‌کند.


منبع : http://g-alm.ir

مشاهده پست مشابه : پکیج آموزشی فارسی و انگلیسی قاصدک
بازدید : 92 تاریخ : پنجشنبه 10 مهر 1393 | نویسنده : admin|

آخرین مطالب ارسالی

ارسال نظر برای این مطلب


صفحات سایت

تعداد صفحات : 8

آمار سایت

کل مطالب : 87
کل نظرات : 0
افراد آنلاین : 4
تعداد اعضا : 5
بازدید امروز : 71
باردید دیروز : 0
گوگل امروز : 0
گوگل دیروز : 0
بازدید کلی : 16527

اطلاعات کاربری

گروه آموزشی آلم|کنکور
گروه آموزشی آلم|کنکور عضو شويد

نام کاربری :
رمز عبور :

گروه آموزشی آلم|کنکور فراموشی رمز عبور؟

گروه آموزشی آلم|کنکور عضویت سریع

آرشیو

خبرنامه

براي اطلاع از آپدیت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود

مطالب تصادفی

کد های اختصاصی

کاربران